Αρχ(ικά θέλω να πω για την)ίδια (με αυτήν που έλαβα κ εγώ) Παιδεία…

Αύριο θα πάω κ εγώ μαζί με εβδομήντα τόσες χιλιάδες κοσμάκη να την παλέψουμε μπας κ μας δωθεί η ευκαιρία να μαθαίνουμε τους πιτσιρικάδες ο καθείς την τέχνη του κ φυσικά να ξύνουμε ότι έχει ο καθένας για τους περίφημους τρεις μήνες το καλοκαίρι.

Δεν έχω κάνει φροντιστήριο, δεν έχω κάνει ιδιαίτερα, αλλά διαβάζω εδώ κ λίγο καιρό, καθώς θεωρώ πως η συγκεκριμένη δουλειά είναι από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει που μπορεί κανείς να μην ντρέπεται να δηλώνει πως την κάνει. Στην τελική με ένα χαζορομαντικό τρόπο σκέψης, κάπου στο ημίφως βρίσκεται κ το άχτι του ανθρώπου που πέρασε από τα ελληνικά δημόσια σχολεία και μίσησε κάθε δευτερόλεπτο εκεί μέσα, άρα θέλει να αλλάξει κάτι, έστω τον τρόπο που θα γίνεται ένα μάθημα σε μια τάξη. Ρομαντισμός που εγγυημένα θα συντριβεί στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, όπως συμφωνούν ανεξαιρέτως οι γνωρίζοντες. Όπως κ να’χει, αύριο θα πάω να δοκιμάσω να μπω στο μοναδικό τομέα του δημόσιου  που δεν μου προκαλεί ανακλαστικά εμετό.

Διαβάζοντας αυτό τον καιρό κυρίως παιδαγωγικά πάντως, καταλαβαίνω κάπως καλύτερα γιατί τα σχολεία μας έχουν τα χάλια που έχουν. Θεωρίες από το ’75 ως το ’85 στην καλύτερη, αναφορά σε παιδαγωγούς του 18ου αιώνα (What The Fuck???), πορίσματα και προτάσεις χωρίς νόημα πρακτικό. Στη θεωρία παρολαυτά, βρίσκει κανείς  ενδιαφέροντα πράγματα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτά που όντως γίνονται στα σχολεία σήμερα.

Στις όποιες ενστάσεις προκύψουν περί της ασχετοσύνης μου κ πως άλλοι σπουδάζουν χρόνια μόνο παιδαγωγικά κτλ, έχω να πω μόνο πως αν πάνε όλα καλά αύριο κ μεθαύριο, με αυτά τα λίγα που διάβασα κ ξέρω, με αυτή ακριβώς την εικόνα για την παιδαγωγική που έχω τώρα, θα κληθώ να μπω από Σεπτέμβρη σε μια τάξη κ να διδάξω κάποια πράγματα σε πιτσιρικάδες. Έτσι έχει το κόλπο, το ίδιο κ για χιλιάδες συνυποψηφίους μου που δεν έχουν κάνει ποτέ ως τώρα παιδαγωγικά, άρα νομίζω πως παραδόξως έχω λόγο στο θέμα.

Κ η παιδεία στη ρουλέτα που θα βγάλει κ καλά αξιοκρατικά τον κάθε τυχαίο από έμας σε μια αίθουσα κ θα του δώσει τα παιδιά στα χέρια του.

Διόλου ενθαρρυντικά ακόμα κ σαν αρχή που ελπίζω να είναι…

Πάω τώρα, έχω διάβασμα!

Advertisements

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: